Kérdése van?

Telefon: 06 1 393 9946
E-mail: info@novapex.hu

RHP

Innovatív komfovent termékek

RHP hővisszanyerős szellőztető gépek hőszivattyúval

Energiahatékony

  • szellőztetés,
  • hűtés,
  • fűtés,
  • friss és szűrt levegő,
  • nedvességszabályozás

Ez a komplex műszaki megoldás nemcsak fokozza a innovativ megoldásokat, hanem nagy energiahatékonyságot is biztosít két energiatakarékos komponens miatt

(forgó hőcserélő + hőszivattyú)

Az RHP műkédési elve

Két szakaszos hővisszanyerési mód:

  1. szakasz:   forgódobos hőcserélő
  2. szakasz:   reverzibilis hőszivattyú

 

 

Fűtő mód (télen)

A forgó hőcserélő nem csak a befúvott levegőt hevíti, hanem kihasználja a kipufogó levegő energiáját, hanem újból regenerálja a nedvesség egy részét, és nedvesíti a friss levegőt. A hőszivattyú a téli időszakban a hővisszanyerő második szakaszában működik, és a szükséges hőmérsékletet melegíti.

 

 

Hűtő mód (nyáron) 

A forgó hőcserélő hűvöget és a felesleges nedvességet kiküszöböli. Nyáron a RHP légkondicionálóként működik – a mellékelt levegőt a kívánt hőmérsékletre hűtve.

 

 

Optimális műkdés

Ha kényelmes környezetet kívánunk biztosítani a helyiségekben, számos levegő paramétert kell szabályozni: hőmérséklet, páratartalom, tisztaság és CO2-koncentráció. Ez általában több független rendszerrel – fűtés, légkondicionálás, szellőztetés, légnedvesítés és légtisztító rendszerek révén valósul meg. Az ilyen megoldásnak kevés hátránya van: nagy kezdő beruházás, bonyolult és költséges működés, nagy valószínűségű hibák, helytelen beállítások. A KOMFOVENT RHP egység minden beltéri mikroklímát működtet – “5in1”! szellőzi a szobákat, tiszta és friss levegőt biztosít kívülről, felmelegíti vagy hűti az igényeknek megfelelően. A páratartalom a nyár folyamán felesleges páratartalmat kiküszöböli, vagy télen nedvesíti a levegőt, amikor túl száraz. A folyamatokat intelligens automatizálás vezérli, ami rendkívül gazdaságos és minimális figyelmet igényel.

 

Egészséges mikróklíma

Az RHP hűtési üzemmód használata során a szokásos légkondicionáló helyett figyelmet kell fordítani a külső időjárási viszonyokra. Az RHP ideálisan alkalmas az átlagos éghajlati zónára. Az RHP fenntartja az egészséges környezetet (a levegőt nem szárítják, nem használják ismételten, nem fordulnak elő újra egy “körben”, de kívülről szállítják és tovább szűrik). A hatékony levegőszűrők eltávolítják a port, a kis részecskéket és a mikroorganizmusokat a mellékelt levegőből, így az otthon mindig friss és tiszta levegőt kap. Az RHP rendszer sajátos működésének köszönhetően a nyári időszakban a nedvességtartalom csökken és télen tartható. Mindennek köszönhetően a legmagasabb szintű kényelmet és egészséges környezetet biztosítja. Ugyanakkor fenntartja az alacsony üzemeltetési költségeket.

 


Egszerű telepítés

Az RHP egy olyan többfunkciós eszköz, amely viszonylag kis helyet foglal el. Könnyen telepíthető és használható, könnyen kezelhető és karbantartható néhány különálló (nem összekapcsolt) fűtési, hűtési és szellőztető rendszerhez képest. A készülék teljesen üzemkész – csak a “Plug & Play”. Minden alkatrész telepítése, illesztése és tesztelése gyárilag történik.

 

Okos vezérlés

Az integrált automatizálásnak köszönhetően az RHP rendkívül energiatakarékos. Ilyen hatékonyság érhető el intelligens vezérlési algoritmusok, kiterjedt vezérlési és felügyeleti képességek miatt (eszközök figyelhetők online, számítógép vagy okostelefon kezelése révén).

 

 

Termékek:

RHP 400 V

Műszaki Adatok

Maximum légtömegáram:   398  m3/h       
Súlya:                                       106  kg
Mérete MxMxSz:                  618x1015x712 mm
Zajszint:                                  44 dB(A)
Integrált inteligens vezérlőrendszer C5.
Vezérlő egység:                      C5.1          

 

RHP 600 U

Műszaki Adatok

Maximum légtömegáram:   650  m3/h       
Súlya:                                       194  kg
Mérete MxMxSz:                  650x894x1254 mm
Zajszint:                                  41 dB(A)
Integrált inteligens vezérlőrendszer C5.
Vezérlő egység:                      C5.1          

 

 

RHP 800 U

Műszaki Adatok

Maximum légtömegáram:   800  m3/h       
Súlya:                                       255  kg
Mérete MxMxSz:                 905X986X1505 mm
Zajszint:                                  40 dB(A)
Integrált inteligens vezérlőrendszer C5.
Vezérlő egység:                      C5.1